رد گزارش سازمان ملل مبنی بر افزایش تولید مواد مخدر و قاچاق آن از افغانستان از سوی طالبان

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد روز گذشته گزارشی را منتشر کرد که در آن آمده بود که افغانستان در سال گذشته ای میلادی هشتاد درصد تریاک جهان را تولید کرده است طبق این گزارش، افغانستان یکی از تولیدکنندگان عمده‌ی مت‌آمیفتامین‌ها در منطقه است و کاهش کشت تریاک می‌تواند تولیدکنندگان را به سمت تولید مواد مخدر مصنوعی بکشاند.

عبدالقهار بلخی، سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی طالبان در رشته‌توییتی، افزایش تولید مت‌آمیفتامین‌ها و قاچاق مواد مخدر از افغانستان به بازارهای جهانی را رد کرده و آن‌را دور از حقیقت خوانده است.

بلخی نوشته است که طالبان به مبارزه‌ی جدی در برابر کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر متعهد است و از جامعه‌ی جهانی می‌خواهد که در راستای جلوگیری از واردات مواد مخدر، تهیه‌ی بدیل معیشت برای کشاورزان و درمان معتادان با حکومت این گروه همکاری مالی و تخنیکی کنند.

در بخشی از گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد آمده است که ممکن است در سال ۲۰۲۳ میلادی کشت تریاک در افغانستان به‌دلیل ممنوعیت سراسری با کاهش شدید روبه‌رو شود.

به‌گفته‌ی این نهاد، از کاهش کشت تریاک در افغانستان، جهان سود خواهد برد، اما به زیان بسیاری از کشاورزانی خواهد بود که راه‌های جایگزین برای درآمدزایی ندارند.

سخن‌گوی وزارت امور خارجه‌ی طالبان از این بخش گزارش استقبال کرده و گفته است که این یافته‌ها بر تعهد، نظم و تسلط طالبان دلالت می‌کند، درحالی که به‌گفته‌ی او، در دهه‌های گذشته نظام‌های قبلی با حمایت جامعه‌ی جهانی به محو یا کاهش مواد مخدر موفق نشدند.

 


وزارت امور خارجه‌ی طالبان به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد واکنش نشان داده و بخش‌هایی از این گزارش را رد کرده است در این گزارش که روز گذشته منتشر گردید آمده است که افغانستان در سال گذشته میلادی هشتاد درصد از تریاک جهان را تولید کرده است

Ahmad Shaker Sangi

    کامنت ها

کامنت خود را بنویسید