او گفت که این شورا باید متشکل از نمایندهگان مردم در ولسوالیها و ولایتها باشد و انتخاب زعیم کشور را بر عهده بگیرد. سیاف یادآور شد که حکومت برهانالدین ربانی نیز بر همین مبنا شکل گرفته بود و اگر تالبان این روش را بپذیرند، او و همفکرانش مخالفتی نخواهند داشت.
او تالبان را گروهی بدون حمایت مردمی دانست که مدعی اجرای شریعت است؛ اما بهگفتهی او، «تطبیق شریعت یک فن و تخصص است» و آنچه تالبان انجام میدهند، ارتباطی بهشریعت واقعی ندارد. سیاف همچنین تأکید کرد که جنگ راهحل نیست و مخالفان تالبان در خارج از کشور بههماهنگی و انسجام رسیدهاند.
این رهبر جهادی در بخش دیگری از سخنانش، سقوط نظام جمهوری را نتیجهای حاشیهراندن مجاهدین دانست. او گفت که تنها مجاهدین میتوانستند از کشور دفاع کنند و اشرف غنی با کنار گذاشتن آنها، زمینهی فروپاشی حکومت را فراهم کرد. سیاف فاش کرد که پیش از سقوط کابل، از غنی خواسته بود که امنیت پایتخت را به او بسپارد؛ اما رئیسجمهور وقت نپذیرفت.
سیاف که پس از پنجاه سال به ایران سفر کرده، از میزبانی گرم جمهوری اسلامی قدردانی کرد. او در پایان خطاب به مردم افغانستان گفت: «شب تاریک به پایان میرسد و فردای روشنی در پیش است.»
عبدالرب رسول سیاف، رهبر جهادی افغانستان، در سفر خود به ایران تأکید کرد که تالبان فاقد مشروعیت است و باید بهجای انتخابات، شورای حل و عقد تشکیل دهد.
Farzana Ahmadi
کامنت ها