ندیم: آموزش دختران نظربه‌فقه حنفی فرض نیست؛ امامخالفان تالبان این موضوع را تا سطح فرض درجه می‌دهند

ندیم در یک نشست خبری، روز (یک‌شنبه، چهار سنبله) در مرکز رسانه‌های حکومت این گروه، در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره‌ی تحصیل دختران گفت طوری که تحصیل دختران تا امر ثانی معطل است، پرسیدن درباره‌ی آن نیز تعلیق است.


او گفت که «تا اکنون به آن حالتی نرسیده‌ایم که دروازه‌ی دانش‌گاه‌ها یا مکتب‌ها را به‌روی طبقه‌ی اناث بار دیگر باز کنیم».


ملا ندا محمد ندیم گفته است که کسی‌که صلاحیت دینی ندارد؛ خود را در مساله‌ی آموزش بانوان مفتی نسازد‌.


وزیر تحصیلات عالی تالبان در بخش دیگر از اظهارات خود ادعا کرد "احکام ما در هر زمینه‌ای مطابق اسلام و شریعت است"؛ او افزود که فیصله‌ی این گروه درباره‌ی تحصیل دختران در «تضاد با اسلام‌، عننه‌ی افغانستان و ظلم بر مسلمانان نیست».


ندیم گفت که تحقیقات علما درباره‌ی تحصیل دختران جریان دارد و اگر در این تحقیقات ثابت شود که تحصیل زنان و دختران، تحت شرایطی ویژه‌ی جایز است، به‌آنان اجازه‌ی تحصیل داده می‌شود؛ در غیر این صورت، هم‌چنان معطل خواهد ماند.


وزیر تحصیلات عالی تالبان علمای دینی را به‌چالش کشید و گفت که اگر کسی در روشنایی فقه حنفی، تحصیل زنان و دختران را در کتابی ثابت می‌تواند به وزارت او مراجعه کرده و با وی بحث کند. او گفت که با تطبیق «آیات و روایات عمومی» بر تحصیل زنان، مسأله حل نمی‌شود.


این در حالی‌ست که گروه تالبان پس‌از سلطه‌ی دوباره بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به‌مکتب‌ها و دانش‌جویان دختر را از رفتن‌ به‌‌دانش‌گاه‌ها منع کرده‌اند.

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی تالبان می‌‌گوید که مخالفان این گروه، موضوع آموزش دختران را تا درجه‌ی فرض بالا می‌برند و ممنوعیت آموزش دختران را ظلم بزرگ می‌دانند.

Farzana Ahmadi

    کامنت ها

کامنت خود را بنویسید