مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیسوزرای تالبان که برای شرکت در مراسم تشییع جنازهی رهبر حماس بهدوحه رفته بود، دولت قطر برای او میلهی خالی گذاشته بود و حاضر نشدند که پرچم این گروه را قبول کنند.
آقای ستیز، روز (جمعه، ۱۲ اسد) با اشاره بهقبول نکردن پرچم تالبان از سوی دولت قطر گفت که این موضوع نشان میدهد که رژیم تالبان نزد دولت قطر هویت سیاسی ندارد.
ملکستیز در ادامه نوشته است که گذاشتن میلهی بیپرچم از سوی دولت قطر بهتالبان، بهاین معنا است که دولت قطر، نظام تالبان را بهعنوان یک دولت مشروع و بهنمایندهگی از مردم افغانستان بهرسمیت نمیشناسد.
با اینحال، ملک ستیز افزوده که "میلهی بیپرچم حیثیت مزدور را دارد؛ شما نزد دولت قطر مزدور هستید؛ آنان بهشما پول و حمایت سیاسی تامین میکنند؛ اما شما استقلالیت سیاسی ندارید."
این پژوهشگر با اشاره بهگذاشتن میلهی خالی بهتالبان، دو سناریو را مطرح کرده است و گفته نظام دیپلوماتیک تــالبان پروتوکولهای دیپلوماتیک را نمیدانند و با عُرف و هنجارهای روابط بینالملل بیگانه هستند.
ملک ستیز میگوید که گذاشتن میلهی بیپرچم از سوی دولت قطر برای تالبان، یک اهانت بزرگ و تمسخر تاریخی بر این گروه است.
او همچنین گفته است دفتر تـــالبان در قطر مرکز ترویج مزدوری این گروه بر ساختارهای سیاسی امارت تالبان در کابل و قندهــار است.
قبل از تسلط دوبارهی تالبان بر افغانستان، قطر مرکز فعالیتهای سیاسی این گروه بود. مذاکرات تالبان و امریکا و گفتوگوهای صلح میان حکومت پیشین و تالبان نیز در قطر برگزار شد.
اکنون نیز این کشور نزدیکترین کشور بهتالبان بهحساب میآید. علاوه بر دفتر سیاسی تالبان در دوحه، قطر سفارت افغانستان را نیز به این گروه واگذار کرده است.
ملک ستیز، پژوهشگر و کارشناس روابط بینالملل میگوید که نشستن معاون سیاسی تالبان در کنار یک پایهی بیپرچم در قطر، از دید عُرف دیپلوماتیک یک اهانت بزرگ و یک تمسخر تاریخی بر این گروه است.
Farzana Ahmadi
کامنت ها
https://lvivforum.pp.ua/
Great information. Lucky me I came across your site by chance (stumbleupon). I have book-marked it for later! https://lvivforum.pp.ua/